Θρηνεί η Καλλιθέα τον χαμό της δημοτικής συμβούλου Λίνας Κεχαγιά ~ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ

Τρίτη 7 Μαΐου 2019

Θρηνεί η Καλλιθέα τον χαμό της δημοτικής συμβούλου Λίνας Κεχαγιά

Η εκπαιδευτικος, συγγραφέας και δημοτική σύμβουλος Καλλιθέας "έφυγε" μετά από πολύμηνη μάχη για την ζωή της. Η κηδεία της θα γίνει την Τετάρτη στο κοιμητήριο Καλλιθέας

Δήλωση του υποψηφίου δημάρχου της «Προοδευτικής Ενότητας Καλλιθέας» Θοδωρή Ψαλιδόπουλου για την απώλεια της δημοτικής συμβούλου Λίνας Κεχαγιά 

Με βαθιά θλίψη αποχαιρετάμε την Λίνα Κεχαγιά. Η πολυετής διαδρομή της στην εκπαίδευση και η συμμετοχή της στο Δημοτικό Συμβούλιο ανέδειξαν τη σπουδαία προσωπικότητα και την υψηλή ανθρωπιστική παιδεία μιας γυναίκας γνήσια αφιερωμένης στις αξίες και τους αγώνες της Αριστεράς. Στη συνείδησή μας θα παραμείνουν ανεξίτηλες η εντιμότητα της πολιτικής δράσης της, η ανυπόκριτη ευαισθησία της απέναντι στις ανθρώπινες ανάγκες, καθώς και η γενναιότητα, με την οποία αντιμετώπισε τη ζωή. Ο δρόμος της πρέπει να είναι και ο δικός μας.

Λάζαρος Λασκαρίδης: «Η Καλλιθέα θρηνεί το χαμό της Λίνας Κεχαγιά» 

Ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης ΤΩΡΑ Καλλιθέα Λάζαρος Λασκαρίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Στο απόγειο της Άνοιξης, στη εποχή της ελπίδας και της δημιουργίας, η Καλλιθέα βυθίζεται στο πένθος. Θρηνεί το χαμό της δημοτικής συμβούλου Λίνας Κεχαγιά. Της πρωταγωνίστριας της ζωής σε όλα τα επίπεδα. Της Λίνας των κοινωνικών διεκδικήσεων, της Λίνας της εκπαίδευσης, της Λίνας του Πολιτισμού. Έσβησε το χαμόγελο του πιο γλυκού προσώπου της πόλης αλλά θα το κρατήσουμε ζωντανό στις καρδιές μας και στην καθημερινότητά μας, ως φάρο αξιών και ηθικής».

«Καλό ταξίδι Λίνα...» 

Το Μαθητικό Φεστιβάλ αποχαιρετά έναν ξεχωριστό άνθρωπο. Έντεκα χρόνια συνεργασίας με την Λίνα Κεχαγιά, είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε μια Καθηγήτρια πρότυπο για τους μαθητές της και όχι μόνο. Έναν άνθρωπο, που υπηρέτησε με όλες τις δυνάμεις του, το όραμά για ένα σχολείο αλλιώς. Θαυμάζαμε το ήθος της, τις ιδέες της και την καθοριστική παρουσία της στα μαθητικά δρώμενα. Τη συναντούσαμε πάντα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ως θεατή των μαθητών της στη διεξαγωγή των Δημοτικών Μαθητικών Συμβουλίων. Καμάρωνε και χειροκροτούσε τα σχολεία και τα νιάτα. Τη βρίσκαμε στις αίθουσες εκδηλώσεων του Μαθητικού Φεστιβάλ, όταν το 9ο Γυμνάσιο παρουσίαζε δείγμα από τα δρώμενα πολιτισμού. Το Μάη ήταν η οικοδέσποινά μας, στο τριήμερο πολιτισμού, που διοργάνωνε το 9ο Γυμνάσιο. Μέσα στο Σχολείο της, προσπαθούσε να κρατήσει τον πυρήνα της Γειτονιάς. «Η Γειτονιά μου, αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας», συνήθιζε να λέει… Καλό ταξίδι Λίνα, το κενό μεγάλο, αλλά μπορεί η μνήμη σου και η δύναμη του έργου σου να το αναπληρώσει… Με την ελπίδα, πως κάποιος από τους τόσους μαθητές, που δίδαξες, θα πάρει τη θέση σου, από εκεί, που την άφησες και θα συνεχίσει στα δικά σου βήματα.