Τζώρτζης Δελατόλας: «Ηρθε η ώρα η Καλλιθέα να αναμετρηθεί με το μέλλον αφήνοντας οριστικά πίσω το παλιό» ~ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ

Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Τζώρτζης Δελατόλας: «Ηρθε η ώρα η Καλλιθέα να αναμετρηθεί με το μέλλον αφήνοντας οριστικά πίσω το παλιό»


Ο επιτυχημένος επιχειρηματίας  από τη Καλλιθέα, Αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης του δημότη και Καθημερινότητας, τ. Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Παιδικής Αγωγής και Αθλησης «Γιάννης Γάλλος» μιλά για την απόφασή του να κατέβει και πάλι υποψήφιος με τον Δημήτρη Κάρναβο στην Καλλιθέα.

Είστε υποψήφιος στην Καλλιθέα με τον Δημήτρη Κάρναβο. Γιατί πήρατε αυτή την απόφαση;

Ήρθε η ώρα η Καλλιθέα να  αναμετρηθεί με το μέλλον αφήνοντας οριστικά πίσω το παλιό. Το στοίχημα είναι να μην χάσουμε τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται για την Καλλιθέα. Από την πλευρά μου θεωρώ ότι η μέχρι τώρα εμπειρία μου θα με βοηθήσει να προσφέρω ουσιαστικές υπηρεσίες για τον τόπο όπου ζω και αγαπώ. Πιστεύω ότι ο  Δημήτρης Κάρναβος, όπως έχει αποδείξει,  μπορεί να ανταπεξέλθει με εξαιρετική επιτυχία στο δύσκολο αυτό έργο.

Έχετε διατελέσει με επιτυχία στη διοίκηση του Δήμου αλλά είστε και επιτυχημένος επιχειρηματίας. Ποιες πιστεύετε, ότι είναι τελικά οι παθογένειες του ελληνικού δημοσίου και πώς πιστεύεται ότι μπορούν να διορθωθούν.

Ειμαι ένας άνθρωπος που πιστεύει ότι μπορεί παντού να υπάρξει πρόοδος αν είμαστε θετικοί στο νέο, αν τολμάμε, αν τελικά θέλουμε να προσφέρουμε.
Η μεγαλύτερη παθογένεια του ελληνικού δημοσίου είναι για μένα η έλλειψη ευθύνης. Ότι δεν υπήρξε κάνεις  που να χρεώνεται την υπόθεση της ανάπτυξης της Χώρας. Όλοι κρύβονταν πίσω από ένα συγκεντρωτικό και γραφειοκρατικό κράτος όπου κανείς δεν είχε την  τελική ευθύνη για τίποτα. Όλοι κρύβονταν πίσω από έναν λαβύρινθο υπηρεσιών και νομοθετημάτων ρίχνοντας το μπαλάκι ο ένας στον άλλον.
Κατά συνέπεια, δεν θα μπορούσε να υπάρχει καμία οργανωμένη πρωτοβουλία. Αν, λοιπόν, θέλουμε να διδαχθούμε από τα λάθη του παρελθόντος και αν  θέλουμε αυτή τη φορά να μην χάσουμε την ευκαιρία πρέπει επιτέλους, να αναθέσουμε σε κάποιον την ευθύνη για την ανάπτυξη. Και πρέπει να την  αναθέσουμε  σε αυτόν που νομιμοποιείται να την έχει.

Ποιες θεωρείτε ότι πρέπει να είναι οι προτεραιότητες για την Καλλιθέα, όπου κατεβαίνετε και υποψήφιος;

Η Ανάπλαση του παραλιακού μετώπου από το ΣΕΦ έως την Γλυφάδα, η λειτουργία του Κέντρου Πολιτισμού, της Λυρικής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης δημιουργεί μεγάλες δυνατότητες και προσδοκίες. Σίγουρα, το πρώτο που χρειαζόμαστε είναι ένα κεντρικό σχέδιο που  να έχει ως στόχο την εκμετάλλευση και διάχυση των ωφελειών από τα νέα έργα προς την πόλη μας συνολικά.
Αυτό το σχέδιο υπάρχει και είναι εγγυημένο.  όπως ήδη έχει ανακοινώσει ο δήμαρχός μας, πριν από ένα χρόνο εξασφαλίσαμε, μαζί με τους δήμους Αλίμου και Π. Φαλήρου, ένα τεράστιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα, ύψους 35,5  εκατομμύρια ευρώ ,με το οποίο θα φέρουμε ανάπτυξη, δουλειές και εισοδήματα στην περιοχή.
Ηδη, πριν από λίγες ημέρες  βγήκαν οι δύο πρώτες προσκλήσεις ύψους 5,4 εκατομμυρίων ευρώ για έργα που αφορούν σε επιχειρήσεις και στην καταπολέμηση της φτώχιας. Επίσης, εγκρίθηκε το χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα Open Mall Καλλιθέας, ποσού 1,6 εκατομμυρίου ευρώ για έργα ανάπτυξης της αγοράς της Καλλιθέας.
Αυτά είναι έργα ουσίας για τη πόλη μας, αυτά τα έργα εξασφαλίζουν ένα καλύτερο μέλλον για τους κατοίκους και είμαστε πολύ περήφανοι για αυτά. Στο μέλλον μαζί λοιπόν!