Γιάννης Βακαλόπουλος: «Δεσμευόμαστε να είμαστε μπροστάρηδες στην οργάνωση αγώνων και της διεκδίκησης των πραγματικών αναγκών μας!» ~ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ

Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Γιάννης Βακαλόπουλος: «Δεσμευόμαστε να είμαστε μπροστάρηδες στην οργάνωση αγώνων και της διεκδίκησης των πραγματικών αναγκών μας!»

Λίγες μέρες πριν τις εκλογές και την ετυμηγορία του λαού της Καλλιθέας, ο Νότιος Χτύπος σας παρουσιάζει τις απαντήσεις των υποψηφίων δημάρχων, σε κοινό ερωτηματολόγιο που τους τέθηκε.

-Η μακρόχρονη κρίση έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στην κοινωνία. Ποιος πιστεύετε πως πρέπει να είναι ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και συγκεκριμένα του δήμου;

- Για εμάς η Δημοτική αρχή πρέπει να στηρίζει έμπρακτα τις διεκδικήσεις των εργαζομένων για όλα αυτά που έχουν στερηθεί από την αντιλαϊκή πολιτική των τελευταίων χρόνων. Να παίρνει μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας, να εμποδίσει τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς, να μειώσει σημαντικά την δημοτική φορολογία, να καταργήσει τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, να στηρίξει τις δομές αλληλεγγύης προς τον κόσμο που ζει στη φτώχεια. Αυτό δηλαδή που έκαναν οι κομμουνιστές δήμαρχοι σε Πάτρα, Καισαριανή και αλλού.
Αυτό όμως προϋποθέτει ότι κοντράρεσαι ανοιχτά με όλο το ασφυκτικό νομοθετικό πλαίσιο, που είναι κομμένο και ραμμένο στις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου, λες την αλήθεια στους δημότες της πόλης και μπαίνεις μπροστά για να διεκδικήσεις, να αγωνιστείς ώστε οι λαϊκές οικογένειες της πόλης μας να μπορέσουν να ζήσουν όσο ανθρώπινα γίνεται. Αναδεικνύοντας, βέβαια, πως χρειάζεται συνολική ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για ριζικές λύσεις.

-Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει θεατές πολλών κρουσμάτων εγκληματικότητας και στην πόλη μας. Ποιο είναι η πρότασή σας για το θέμα ασφάλεια στην πόλη;

- Η εγκληματικότητα είναι συνυφασμένη με το βάρβαρο σύστημα που ζούμε. Τα κρούσματα που υπάρχουν και στις γειτονιές μας έχουν να κάνουν με την δράση του οργανωμένων κυκλωμάτων μαφίας, ναρκωτικών κ.λ.π.
Είναι ηλίου φαεινότερο ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες ετών, για το ότι η αστυνομία δεν έχει στον προσανατολισμό της την καταπολέμηση αυτού του εγκλήματος, αλλά την καταστολή των αγώνων των εργαζομένων και της νεολαίας και την φύλαξη των μεγαλοεπιχειρηματιών. Κι εδώ στον δήμο μας, στο όνομα της εγκληματικότητας, ο νυν δήμαρχος, σύναψε μνημόνιο συνεργασίας με το τοπικό αστυνομικό τμήμα. Είδατε κάποια αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος στην πόλη μας; Αντιθέτως, σε περιπτώσεις οργάνωσης της πάλης των εργαζομένων, ανέργων, μισθωτών της πόλης μας, οι αστυνομικές δυνάμεις είναι πάντα παρούσες (πλειστηριασμοί, εφορίες, καταλήψεις στα σχολεία). Το πιο χαρακτηριστικό είναι η ωμή επίθεση των ΜΑΤ σε μέλη του ΚΚΕ, σωματείων και φορέων της πόλης, προστατεύοντας της εγκληματίες της Χρυσής Αυγής. Εμείς σε κάθε περίπτωση δεν θα δεχθούμε στο όνομα του υπαρκτού προβλήματος της εγκληματικότητας να επικρατήσει το δόγμα «Νόμος και Τάξη».

-Αν είχατε να επιλέξετε μόνο μία από τις τρεις δημοτικές κοινότητες της Καλλιθέας που πιστεύετε πως έχει μεγαλύτερη ανάγκη για παρεμβάσεις-αλλαγές από τον δήμο, ποια θα ήταν αυτή και γιατί;

- Τα προβλήματα διαβίωσης για την μεγάλη πλειοψηφία των Καλλιθεατών είναι κοινά, άσχετα σε ποιο τμήμα της Καλλιθέας κατοικούν. Το ίδιο και η έλλειψη υλικοτεχνικών υποδομών. Άρα χρειάζεται ενιαία στήριξη όλων των κοινοτήτων του δήμου μας.

-Στην περίπτωση που οι δημότες της Καλλιθέας επέλεγαν εσάς ως τον επόμενο δήμαρχο, ποιες θα ήταν οι προτεραιότητες της επόμενης ημέρας;

- Οι προτεραιότητές μας έχουν να κάνουν με την κάλυψη των λαϊκών αναγκών: κάλυψη των αναγκών για σχολικές στέγες, νηπιαγωγεία, βρεφικούς σταθμούς, κατάλληλες υποδομές αθλητισμού και πολιτισμού, ελεύθερων χώρων, εξασφάλιση αναγκαίων έργων οδοποιίας, αντιπλημμυρικών έργων, καθαριότητας – πρασίνου, μείωση των δημοτικών τελών. Να αγωνιστούμε για την στελέχωση των υπηρεσιών του δήμου, με μόνιμο, εξειδικευμένο προσωπικό, προς όφελος των δημοτών.

-Με βάση τον νέο εκλογικό νόμο είναι πολύ πιθανό μετά τις εκλογές, στους περισσότερους δήμους να οδηγηθούμε σε διοικήσεις συνεργασιών. Ποια είναι η γνώμη σας; Και αν συμφωνείτε ποιο θα είναι το πλαίσιο που εσείς θα ορίζατε για μια συνεργασία;

- Αυτό που έχει σημασία, είναι ότι δεν πρέπει να επιλεχτούν από τους πολίτες του δήμου μας, υποψήφιοι και παρατάξεις που όλα τα προηγούμενα χρόνια είναι δεσμευμένοι με την άγρια αντιλαϊκή πολιτική και μπαίνουν μπροστά να την εφαρμόσουν, μετατρέποντας τον δήμο σε φορομπηχτικό μηχανισμό. Εμείς, από θέση «Λαϊκής Αντιπολίτευσης», δεσμευόμαστε, πως θα είμαστε με όποια δύναμη μας δώσει ο λαός της Καλλιθέας, μπροστάρηδες στην οργάνωση αγώνων και της διεκδίκησης των πραγματικών αναγκών μας!!!

-Ποιο είναι το μήνυμα-όραμα που θα θέλατε να επικοινωνήσετε στους δημότες της πόλης μας; 

- Θέλουμε μια πόλη που θα είναι όμορφη γιατί οι κάτοικοι της θα ζουν χωρίς φτώχεια – χωρίς ανεργία – χωρίς ναρκωτικά. Μια πόλη αντάξια των παραδόσεών της, με ισχυρούς αγώνες, ενάντια στον φασισμό – ρατσισμό. Με γειτονιές που δεν θα κυριαρχεί το μίσος αλλά η Αλληλεγγύη η Ανθρωπιά.