Απάνθρωποι ισχυρισμοί από τον «εγκέφαλο» της δολοφονίας Παπαγεωργίου: «Ο Μάριος ζει»! ~ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ

Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

Απάνθρωποι ισχυρισμοί από τον «εγκέφαλο» της δολοφονίας Παπαγεωργίου: «Ο Μάριος ζει»!

Αρνήθηκε κάθε εμπλοκή του στην απαγωγή και δολοφονία του 26χρονου Μάριου Παπαγεωργίου ο 73χρονος βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης, κατά τη σημερινή του απολογία στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας.

Ο ίδιος προέβαλλε, μάλιστα, τον ισχυρισμό πως ο 26χρονος νέος, ο οποίος εξαφανίστηκε τον Αύγουστο του 2012, «είναι ζωντανός 100%» και ζει στο εξωτερικό, στην Ολλανδία ή την Αμερική, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι ισχυρισμοί του 73χρονου, δεν φαίνεται όμως να έπεισαν την έδρα, η οποία έθεσε αλλεπάλληλα ερωτήματα στον κατηγορούμενο, μέλος της οποίας κάλεσε, εκ νέου, να πει την αλήθεια στην απίστευτη αυτή υπόθεση. Αντιδράσεις, υπήρξαν όμως και από συγγενείς του άτυχου νέου, οι ξεσπώντας φώναξαν στον κατηγορούμενο: «Είσαι δολοφόνος, βρυκόλακας. Πες, πού είναι ο Μάριος...».

Ειδικότερα, κατά την απολογία του ο 73χρονος, ο οποίος σε πρώτο βαθμό έχει καταδικασθεί σε ισόβια, υποστήριξε ότι ο ίδιος ο Μάριος Παπαγεωργίου σχεδίασε την απαγωγή του για να αποσπάσει 620 χιλιάδες ευρώ από συγγενικά του πρόσωπα.

Είπε χαρακτηριστικά: «Πιστεύω ότι ο Μάριος ή χρωστούσε αυτά τα χρήματα ή είχε σχέση με ναρκωτικά. Είμαι σίγουρος ότι το 2012 έκανε χρήση ναρκωτικών».

Κατηγορούμενος: Δεν υπάρχει δυσάρεστο στο Μάριο. Είναι ή Ολλανδία ή Αμερική.

Πρόεδρος: Πού είναι το πτώμα του Μάριου; Θα λυτρώσει και εσάς αυτό.

Κατηγορούμενος: Υπάρχει περίπτωση να ήξερα κάτι και να μην το πω; Ο στόχος είναι άλλος, θα φανεί.

Όπως ανέφερε ο 73χρονος ο ίδιος είδε τελευταία φορά τον Μάριο στις 2 μετά τα μεσάνυχτα της 10ης Αυγούστου 2012 στο Παλαιό Φάληρο. Η συνάντησή του με τον νεαρό, έγινε σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κατόπιν αιτήματος του Μάριου και για ένα προσωπικό του ζήτημα.

Κατηγορούμενος: Στο χώρο το δικό μου δεν υπάρχει ο Μάριος.

Πρόεδρος: Πιστεύετε ότι ζει ο Μάριος;

Κατηγορούμενος: 100%.

Πρόεδρος: Αμφισβητείτε το αίμα που βρέθηκε στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του;

Κατηγορούμενος: Το αμφισβητώ, το αίμα βρέθηκε στη ρεζέρβα, γιατί ο Μάριος είχε κόψει το δάχτυλό του. Γιατί πήγαν το αυτοκίνητό του στο υπόγειο πάρκινγκ της θείας του; Κάτι έγινε εκεί...

Τα όσα υποστήριξε στην απολογία του ο κατηγορούμενος πυροδότησαν σειρά ερωτήσεων από τα μέλη του δικαστηρίου, ενώ η εισαγγελέας έκανε λόγο για αντιφάσεις του 73χρονου.

Χαρακτηριστική είναι η επισήμανση μέλους της έδρας προς τον κατηγορούμενο: «Η δύναμη του ψέματος είναι να επανέλθει η αλήθεια. Στις ερωτήσεις που σας κάνω ζητώ την αλήθεια, όχι "νέες" αλήθειες».

Η απολογία του 73χρονου προκάλεσε όμως και την αντίδραση, του 60χρονου συγκατηγορούμενού του: «Εσύ είσαι αυτός. Πέθανε το παιδί, από την πρώτη ημέρα, τον έχετε σκοτώσει. Δεν ντρέπεσαι λίγο; Γουρούνι. Θα με σκότωναν κι εμένα και θα με έριχναν σε χαντάκι», είπε ο 60χρονος στον συγκατηγορούμενό του, τον οποίο ο ίδιος είχε υποδείξει ως το δολοφόνο του Μάριου.

Κατά την απολογία του στο δικαστήριο, ο 60χρονος άνδρας που κατηγορείται ότι έκανε τα εκβιαστικά τηλεφωνήματα στη μητέρα του Μάριου μετά την απαγωγή, παραδέχθηκε πως ήταν εκείνος που τηλεφωνούσε στη μητέρα του νεαρού μετά την απαγωγή του, δήλωσε μετανιωμένος και ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος.

protothema.gr